ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ 1-6

Με βαριά ήττα ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2022-23 οι Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης.

Μετά από 2,5 μήνες προετοιμασίας οι ομάδες επιτέλους βρέθηκαν στον γήπεδο σε μία “κουτσουρεμένη” Β’ Κατηγορία της οποίας το μέλλον δείχνει αβέβαιο.

Οι Ελπίδες παρουσιάστηκαν με ριζικά ανανεωμένη ομάδα καθώς οι περισσότεροι παίκτες της περυσινής επιτυχημένης σαιζόν “ανέβηκαν” με τον προπονητή τους Βαγγέλη Μίχο στην Α.Ε. Κοζάνης και πρωταγωνιστούν στην Α’ Κατηγορία.

Την θέση τους πήραν αρκετοί παίκτες από την περυσινή Κ-14 (πλέον στην Κ-16) που βέβαια θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν σε ανδρικό πρωτάθλημα.

Η Δάφνη Πολυμύλου, αν και είχε απουσίες, έδειξε ένα καλοοργανωμένο σύνολο που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και θα διεκδικήσει την άνοδο.

Με τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής, τον Πλάτωνα Καρακατσάνη και τον Μάριο Θεοδωρίδη (που δεν αγωνίστηκαν) οι “πράσινοι” φέτος παρουσιάζονται ιδιαίτερα δυνατοί.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη.

Εκτός από το πρώτο εικοσάλεπτο που οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (στο 5′ ο Τσοπανίδης για τον Πολύμυλο και στο 12′ ο Μπαλτζής για τις Ελπίδες με μακρινό σουτ) το παιχνίδι είχε μονόπλευρο ενδιαφέρον καθώς οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους.

Το σκορ άνοιξε στο 25′ όταν μετά από πλασέ του Γκόγκου και απόκρουση του Νατσιού ο Μεντεσίδης σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα (27′) ο Μεντεσίδης έδωσε στον Τσοπανίδη που με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-2.

Στο 39′ παράλληλη σέντρα του Πουτογλίδη κι ο Ψυχίδης από κοντά έκανε το 0-3.

Το ημίχρονο έκλεισε με το τέταρτο γκολ του Πολυμύλου (45′) όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Μεντεσίδης με τακουνάκι έδωσε την δεύτερη ασσίστ του στο παιχνίδι, αυτή την φορά στον Στέφανο Γκόγκο που τελείωσε εύστοχα την φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικό, με τις Ελπίδες να βάζουν κι άλλους νεαρούς παίκτες στο παιχνίδι.

Στο 55′ οι Ελπίδες μείωσαν σε 1-4 με εύστοχο πέναλτυ του Μάκη Πεσλή, αφού ο Γκόγκος ανέτρεψε τον Καμβύση.

Στο 70′ ο Πουτογλίδης πέρασε την μπάλα στον Γκόγκο που με ωραίο διαγώνιο σουτ από δεξιά έκανε το 1-5.

Το σκορ έκλεισε στο 72′ και πάλι ο Στέφανος Γκόγκος, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ, που μπήκε και πάλι από δεξιά και πλάσαρε τον Νατσιό για το τελικό 1-6.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Νίκος Αντωνιάδης): Νατσιός, Τζαλαζίδης, Μπαλτζής (65′ Ιωαννίδης), Μπάλλας (56′ Ζαράνης), Μαργαρίτης, Μαλόκου (76′ Τσιφτσής), Καμβύσης, Τρέβλας (65′ Ζέρβας), Γκάργκας, Πεσλής, Ιω. Γκόγκος (76′ Νιάκας).

ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ (Στράτος Ζαφειρίου): Σαχπαζίδης, Μυλωνάς, Κοκελίδης, Κικίδης, Αβραμίδης, Τσοπανίδης, Πουτογλίδης, Στ. Γκόγκος, Ελ. Μελίδης (64′ Γκούπι), Μεντεσίδης (72′ Δεσποινιάδης), Ψυχίδης.

Διαιτητής: Ζαφείρης.

Βοηθοί: Τζιαμπάζης, Πελετίδης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *