ΒΕΛΒΕΝΤΟ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 3-1

Φωτογραφίες από Αθλητικός Βελβεντού στο facebook.

Ενα όμορφο παιχνίδι απόλαυσαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο Βελβεντού για την πρεμιέρα του 2ου Γύρου της Α’ Κατηγορίας.

Από την μία πλευρά η δυνατή φέτος ομάδα του Βελβεντού, γεμάτη από έμπειρους παίκτες που “έφαγαν την κατηγορία με το κουτάλι” και αρκετοί έπαιξαν σε υψηλότερες κατηγορίες, κι από την άλλη η νεανική ομάδα της Α.Ε. Κοζάνης με ταλαντούχους “πιτσιρικάδες”.

Τελικά η εμπειρία κέρδισε τα νιάτα καθώς οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με σκορ 3-1 σ’ ένα πολύ καλό παιχνίδι όπως αυτό του 1ου Γύρου στην Λευκόβρυση που είχε λήξει ισόπαλο με 3-3.

Η ΑΕΚ πάντως άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο κι έχασε αρκετές ευκαιρίες με τους Θεοδοσιάδη και Μίχο ενώ είχε κι ένα δοκάρι σε σουτ του Βουνοτρυπίδη.

Με έναν “μεγάλο” στην ενδεκάδα (τον 23χρονο Βαγγέλη Γουρζουλίδη) και 10 “μικρούς” (όλοι μαθητές Λυκείου από 15 έως 17 ετών) η ομάδα του Βαγγέλη Μίχου έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει.

Το σκορ άνοιξε στο 28′ ο Σταύρος Τζούτζας με κεφαλιά μετά από κόρνερ και σύγχυση στα καρέ της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 35′ με πλασέ του Αντώνη Θεοδοσιάδη μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Μίχου.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’+) το Βελβεντό ξαναπήρε το προβάδισμα με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Γιώργου Σικαλόπουλου.

Σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48′) το Βελβεντό κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή του Μπισιούκη από τον τερματοφύλακα Γκανάτσιο. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Σικαλόπουλος κάνοντας το 3-1.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει για να ξαναμπεί στο παιχνίδι κι έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες.

Το Βελβεντό τελείωσε καλύτερα τον αγώνα στο τελευταίο εικοσάλεπτο καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να κουράζονται από την προσπάθεια.

Ντεμπούτο ως αλλαγές για την ΑΕΚ έκαναν οι νεοαποκτηθέντες Ευθύμης Πουτογλίδης και Νίκος Τζηλαντώνης.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ΑΕΚ θα πάρει ξεκούραστα τους 3 βαθμούς καθώς η Α.Ε. Καισαρειάς αποχώρησε από το πρωτάθλημα ενώ το Βελβεντό θα έχει δύσκολο έργο εκτός έδρας απέναντι στην πρωτοπόρο Σιάτιστα.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ (Δημήτρης Κουτσώνας): Κουλτούκης, Πασχαλίδης, Τζούτζας, Βρόϊκος (61′ Κακουλαντωνάκης), Μετικάνος (83′ Λαμπρογιώτας), Ευαγγελόπουλος, Ντούκα (79′ Στ. Τέτος), Σαββούδης (79′ Καρούζος), Σικαλόπουλος, Μπισιούκης, Τσιφτσιάν (79′ Τσίλης).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Γκανάτσιος, Ζάχος, Βουνοτρυπίδης, Βεντούλης (70′ Πουτογλίδης), Γουρζουλίδης (83′ Τζηλαντώνης), Τσιόκανος (70′ Ζαφειρόπουλος), Πατιός, Ανδρεόπουλος, Μπόντης (77′ Βογιατζής), Μίχος, Θεοδοσιάδης.

Διαιτητής: Κωνσταντινίδης.

Βοηθοί: Βασιλειάδης, Κ. Σίας.

2022-23 Βελβεντό-ΑΕΚ 3-1
2022-23 Βελβεντό-ΑΕΚ 3-1
2022-23 Βελβεντό-ΑΕΚ 3-1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *