ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ 2-1

Με 2-1 επιβλήθηκε ο Μακεδονικός Κοζάνης της Α.Ε. Κοζάνης σ’  ένα καλό παιχνίδι όπου η Α.Ε. Κοζάνης κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά ο Μακεδονικός την ουσία.

Το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας έγινε στο γήπεδο Ν. Νικόπολης παρουσία αρκετών φιλάθλων που σίγουρα ευχαριστήθηκαν από το θέαμα αλλά και την συμπεριφορά των ομάδων.

Η νεανική ομάδα της Α.Ε. Κοζάνης (ο μεγαλύτερος του ρόστερ είναι 24 ετών) είχε την κατοχή και την κυκλοφορία και δημιούργησε αρκετές φάσεις αλλά της λείπει ο έμπειρος επιθετικός παίκτης που θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Για άλλη μία φορά φέτος η ομάδα του Βαγγέλη Μίχου πήρε τα συγχαρητήρια για το παιχνίδι της αλλά όχι και τους βαθμούς.

Ο Μακεδονικός, με δύο “μικρούς” σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πολύ έμπειρους παίκτες στην σύνθεση του, κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ για τρίτη φορά φέτος (μαζί  με το κύπελλο), σπάζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή που όμως δεν μπορούσε να μετατρέψει σε γκολ.

Στο 20′ ο Μακεδονικός ζήτησε πέναλτυ όταν σέντρα Μήλιου βρήκε το χέρι του Βουνοτρυπίδη σε κοντινή απόσταση.

Στο 31′ μπαλιά του Σακαλή πάνω από τους αμυντικούς στον Ηλία Δούμα κι αυτός ψύχραιμα με μονοκόματο σουτ έκανε το 1-0.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45’+) μετά από φάουλ του Κατσαρού και κεφαλιά του Σακαλή η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 69′ η ΑΕΚ ισοφάρισε μετά από κόρνερ του Βουνοτρυπίδη και σουτ του Ερμάλ Τσουλλχάϊ από κοντά.

Στο 72′ ο Κατσαρός έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, ο Βεντούλης σήκωσε το πόδι, ο αρχηγός του Μακεδονικού βρέθηκε στο έδαφος κι ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτυ.

Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Χάρης Σακαλής και σημείωσε το τελικό 2-1.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση χωρίς επιτυχία ενώ ο Μακεδονικός προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Δημήτρης Καραθανάσης): Ζηνόβιος, Τάτσινας, Μήλιος (52′ Α. Χατζηζήσης), Πολυχρονιάδης, Σακαλής, Θ. Τζέλος, Κατσαρός, Μαλούτας, Ηλ. Τσικόπουλος, Δ. Χατζηζήσης Δ. (70′ Μουρατίδης), Δούμας (61′ Αργυρόπουλος).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Γκανάτσιος, Βουνοτρυπίδης, Βεντούλης, Παπαχαρίσης, Τσιόκανος, Γουρζουλίδης, Θεοδοσιάδης, Πουτογλίδης, Μπόντης (63′ Τσουλλχάι), Ανδρεόπουλος (80′ Βογιατζής), Αροσβίλι (63′ Ζαφειρόπουλος).

Διαιτητής: Πελετίδης.

Βοηθοί: Ρίζος, Κουτούλας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *