ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΓΙΛΟΥ 4-3

Έπαιξαν με την φωτιά αλλά δεν κάηκαν οι Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης που πήραν αγχωτική νίκη με 4-3 από την ουραγό Αναγέννηση Αργίλου στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας.

Οι Ελπίδες έκαναν τα εύκολα δύσκολα κι ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκαν τρεις φορές με δύο γκολ διαφορά κατάφεραν να το κάνουν γκραν-γκινιόλ απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε ούτε έναν βαθμό στο πρωτάθλημα.

Στο τέλος, με 10 παίκτες από το 82′ λόγω αποβολής του Κασαπίδη, οι Ελπίδες χρειάστηκε να ιδρώσουν για να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη.

Η Αναγέννηση Αργίλου, που πριν το παιχνίδι είχε σημειώσει 3 γκολ σε 16 αγώνες, πέτυχε 3 γκολ απέναντι στις Ελπίδες και διεκδίκησε την ισοπαλία μέχρι το τέλος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ελπίδες μπήκαν καλά, προηγήθηκαν με 2-0, έχασαν πέναλτυ για να τελειώσουν οριστικά το παιχνίδι αλλά δέχτηκαν ένα γκολ με την λήξη του ημιχρόνου που έβαλε τον Άργιλο και πάλι στο παιχνίδι.

Στο 10′ μακρινό φάουλ του Κοντογιαννόπουλου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του 15χρονου τερματοφύλακα Δημήτρη Καζαντζίδη που έκανε το ντεμπούτο του.

Στο 13′ φάουλ-σέντρα του Τσολακίδη, κεφαλιά του Κασαπίδη μπλόκαρε ο Μανώλας.

Στο 24′ πάσα του Κασαπίδη στον Στεφανόπουλο, αυτός μπήκε από δεξιά κι έκανε την συρτή σέντρα στον 15χρονο Δημήτρη Τζέλο που από κοντά σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα των Ελπίδων.

Στο 29′ ατομική προσπάθεια του Δημήτρη Κασαπίδη και σουτ, 2-0.

Στο 33′ σουτ του Κασαπίδη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 36′ ο Δ. Λίντας στην προσπάθεια του να διώξει κλώτσησε τον Τσιφτσή μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 38′ οι Ελπίδες κέρδισαν πέναλτυ σε ανατροπή του Βασιλειάδη από τον Τανίδη. Το πέναλτυ προσπάθησε να εκτελέσει ο Παλόγλου με “ραμπόνα” αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 45′ ο Αργιλος μείωσε με ωραίο απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ στο “Γ” του Αβραάμ Ρόζου έξω από την περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις Ελπίδες να πιέζουν για το τρίτο γκολ που ήρθε στο 55′ μετά από προσπάθεια και σουτ του Τσολακίδη που απέκρουσε δύσκολα ο Μανώλας και στην επαναφορά ο Κασαπίδης σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ κάνοντας το 3-1.

Στο 60′ σουτ του Τζέλου από καλή θέση μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μανώλας.

Στο 65′ σουτ του Αλεξανδρίδη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 68′ μπαλιά του Τσολακίδη, ο Μαλιόγκας πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα αλλά ο Τανίδης απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στο 71′ μακρινή φάουλ-σέντρα του Κοντογιαννόπουλου, ο Καζαντζίδης απέκρουσε με γροθιές, σουτ του Ευαγγελόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με κεφαλιά ο Αντώνης Γκλούμπος μείωσε σε 3-2.

Στο 74′ ωραία μπαλιά του Τσολακίδη στον Βασιλειάδη, αυτός μπήκε από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έσπασε στον Παύλο Αλεξανδρίδη που σε κενή εστία έκανε το 4-2.

Ο Αργιλος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 76′  μετά από φάουλ-σέντρα του Βελισαρίδη ο Ευαγγελόπουλος έκανε την κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η μπάλα κατέληξε στον Αντώνη Κοντογιαννόπουλο που με σουτ μείωσε σε 4-3.

Στο 82′ οι Ελπίδες έμειναν με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Κασαπίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα τελευταία 8 λεπτά και οι καθυστερήσεις ήταν αρκετά αγχωτικά για τις Ελπίδες που πάντως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, κράτησαν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς κι ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς.

Στο 85′ συνδυασμός των Ελπίδων, δυνατό σουτ του Βασιλειάδη κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Στο 88′ ο Βασιλειάδης έστρωσε στον Μαλιόγκα που σούταρε άουτ.

Οι Ελπίδες τώρα θα ξεκουραστούν για δύο εβδομάδες καθώς το επόμενο Σαββατοκύριακο 22/23-2-2020 έχουν το προγραμματισμένο τους ρεπό ενώ το μεθεπόμενο δεν υπάρχει πρωτάθλημα λόγω Αποκριάς.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βασίλης Μαντζώλας): Καζαντζίδης, Στεφανόπουλος, Κορκίδας, Παλόγλου, Κουντουράς (57′ Αλεξανδρίδης), Τσιφτσής, Τζέλος (62′ Μαλιόγκας), Τσολακίδης (73′ Μελισσινός), Βοριαζίδης (69′ Λέντζης), Κασαπίδης, Βασιλειάδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΓΙΛΟΥ (Γιάννης Τζιφόπουλος): Μανωλάς, Τσουφλίδης (64′ Λέκκας), Δ. Λίντας, Τσαβδαρίδης, Τανίδης, Γκλούμπος, Ευαγγελόπουλος, Βελισαρίδης, Πελέκας (68′ Αν. Λίντας), Ρόζος, Κοντογιαννόπουλος.

Διαιτητής: Τσάνης.

Βοηθοί: Αρσενίδου, Δημητριάδου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *