ΠΑΟΚ ΚΟΙΛΩΝ – ΑΕΚ 0-1

Δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη με 0-1 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης στο Λιάπειο απέναντι στον ΠΑΟΚ Κοίλων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2016-17.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τις τρείς μεταγραφές της “τελευταίας στιγμής”, τον τερματοφύλακα Γιώργο Παπαγερίδη, τον αμυντικό Γιώργο Βοριαζίδη και τον επιθετικό Μανώλη Βογιατζή.

Η ομάδα του Θωμά Παπαδόπουλου ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά χρειάστηκε ένα πέναλτυ του Χρήστου Καραγεώργου στο 60′ για να λυγίσει την αντίσταση των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ είχε αρκετά καλά διαστήματα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, κι έδειξε ότι όταν “μονταριστούν” οι νέοι με τους παλιούς θα αποτελέσει ένα ισχυρό σύνολο.

Ο ΠΑΟΚ Κοίλων δεν απείλησε ιδιαίτερα, πρόσεξε περισσότερο την άμυνα του, στο τελευταίο τέταρτο πίεσε για την ισοφάριση και λίγο έλειψε να “κλέψει” τον βαθμό σε μία φάση στις καθυστερήσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την κατοχή και κάποιες καλές στιγμές ενώ διαμαρτυρήθηκε για την ακύρωση ενός γκολ του Μαντζώλα ως οφσάϊντ στο 40′.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι πίεσαν από την αρχή  καί είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 52′ όταν μετά από σέντρα του Μαρτιρόσοφ η κεφαλιά του Μάγγου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΚ συνέχισε τις επιθετικές προσπάθειες και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 60′ με εύστοχο πέναλτυ του Χρήστου Καραγεώργου μετά από ανατροπή του Τυρολόγου από τον Πιλικίδη. Στη φάση του πέναλτυ ο παίκτης της ΑΕΚ τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Το γκολ του Καραγεώργου ήταν το 99ο του σε επίσημα παιχνίδια της ΑΕΚ (88 σε αγώνες πρωταθλήματος και 11 σε αγώνες κυπέλλου) κι έτσι το επόμενο (100ο) τέρμα που θα σημειώσει ο αρχηγός της ΑΕΚ θα είναι ιστορικό.

Στο 81′ αποβλήθηκε ο Μυλωνάς των γηπεδούχων που “κλάδεψε” από πίσω τον Μάγγο που έφευγε στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις.

Στο 94′ ο ΠΑΟΚ Κοίλων παραλίγο να πάρει έναν ανέλπιστο βαθμό όταν σε μακρινή φάουλ-σέντρα του Καλιακούδα ο Παπαγερίδης δεν βρήκε την μπάλα αλλά ο Μαντζώλας απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

ΠΑΟΚ ΚΟΙΛΩΝ (Γκουρτσούλης): Σταυρίδης, Αθανασιάδης, Κόνι (63′ Αρασβίλι), Μυλωνάς, Τιούλης, Τσατσόπουλος (71′ Αλμασίδης), Γκοντοβάς (35′ Τζούτζας), Καλιακούδας, Κικίρης, Μπακαλίδης, Αργ. Πιλικίδης.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θ. Παπαδόπουλος): Παπαγερίδης, Μαρτιρόσοφ, Τυρολόγος (60′ λ.τ. Μελίδης), Μαντζώλας, Βοριαζίδης, Αποστολίδης, Αμπατζίδης (72′ Αρνίδης),  Βογιατζής, Μάγγος (89′ Δούμας), Καραγεώργος, Σαλονικίδης.

Διαιτητές: Πανυτσίδης, Δραγώγιας, Βογδόπουλος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *