ΑΕΚ – ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΙΑΣ 4-2

Με 4-2 επιβλήθηκε η Α.Ε. Κοζάνης της ΑΕΚ Καλαμιάς στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το 100ο γκολ του αρχηγού Χρήστου Καραγεώργου με την φανέλα της Α.Ε. Κοζάνης.

Ο Καραγεώργος είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας με 100 γκολ σε επίσημα παιχνίδια (89 στο πρωτάθλημα και 11 στο κύπελλο) και πανάξια πλέον πέρασε στο πάνθεον των “θρύλων” της Α.Ε. Κοζάνης.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι, άνοιξε το σκορ νωρίς στο 6′, διπλασίασε τα τέρματα της στο 27′ κι έδειξε ότι θα πάρει μία εύκολη νίκη.

Ενα αμυντικό λάθος της ΑΕΚ στο 40′ ξαναέβαλε την Καλαμιά στο παιχνίδι που παρολίγο μάλιστα να ισοφαρίσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της και σημείωσε άλλα δύο τέρματα στο 48′ και στο 58′, με την Καλαμιά να μειώνει σε 4-2 στο 63′ που ήταν και το τελικό σκορ παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια την νίκη αν και είχε κάποια “νεκρά” διαστήματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η νεοφώτιστη Καλαμιά δημιούργησε αρκετές φάσεις και πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από εκνευρισμό και κάποιες αψιμαχίες μεταξύ των παικτών αλλά τελικά τελείωσε χωρίς κάποιες αποβολές.

Στο 6′ από πάσα του Δούμα ο Μανώλης Βογιατζής με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 27′ ο Χρήστος Καραγεώργος με πέναλτυ σημείωσε το 100ο επίσημο προσωπικό του τέρμα με τα κιτρινόμαυρα στην έβδομη πλέον σαιζόν του στην ομάδα. Το πέναλτυ κέρδισε ο Βογιατζής από τον Τριανταφυλλίδη.

Στο 40′ η Καλαμιά μείωσε σε 2-1 με τον Νίκο Αδαμίδη που εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση του Παπαγερίδη με τον Μαντζώλα.

Αμέσως με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Καλαμιά έχασε μία μεγάλη ευκαιρία όταν ο Παπαγερίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Γεωργιάδη από κοντά.

Στο 48′ όμως η ΑΕΚ έκανε το 3-1 όταν μετά από μία φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Κώστα Αμπατζίδη που με βολέ την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 58′ η ΑΕΚ σημείωσε το ωραιότερο τέρμα του αγώνα μετά από συνδυασμό Βογιατζή και Αμπατζίδη και ασσίστ του τελευταίου στον Πάρη Μάγγο που από κοντά έκανε το 4-1.

Στο 63′ η Καλαμιά μείωσε σε 4-2 με τον αμυντικό Κώστα Χαλκίδη που είχε περάσει μπροστά, μετά από προσπάθεια του Αδαμίδη.

Στο τελευταίο μισάωρο η Καλαμιά προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το υπόλοιπο του χρόνου και πάρει την νίκη.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θ. Παπαδόπουλος): Παπαγερίδης, Δούμας, Μαρτιρόσοφ, Μαντζώλας, Βοριαζίδης (62′ Μελίδης), Αποστολίδης (67′ Θεοφανίδης), Αμπατζίδης, Αβραμίδης, Βογιατζής, Καραγεώργος (89′ Καλαφατίδης), Μάγγος.

ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΙΑΣ (Κ. Κασικτσόπουλος): Κεντεποζίδης, Χαλκίδης, Τριανταφυλλίδης, Παρασκευόπουλος, Αδαμίδης, Τσαλίδης (70′ Ι. Γιαμουρίδης), Κουρτζίδης (20′ λ.τ. Κυριακίδης), Ιτσκος, Μανακίτσας, Δαμιανίδης (31′ Γεωργιάδης), Σίνι.

Διαιτητής: Ν. Ιωαννίδης.

Βοηθοί: Θ. Εμμανουήλ, Μ. Τσιγγένης.

Κράτα το

Κράτα το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *