ΑΕΚ – Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ 0-2

Την πρώτη της ήττα στο Στρατιωτικό Γήπεδο έκανε η Α.Ε. Κοζάνης που έχασε με 0-2 από την δυνατή ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Χαραυγής για την 8η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας.

Το δυνατό ξεκίνημα των φιλοξενουμένων, με πίεση ψηλά και συνεχές τρέξιμο που έφερε δύο γκολ κι ένα δοκάρι στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, ήταν αρκετό για να τους δώσει την νίκη και τους βαθμούς.

Χαρακτηριστική ήταν η πληθώρα καλών παικτών και οι πολλές λύσεις των φιλοξενουμένων (όπως η πολυτέλεια να μπαίνουν αλλαγές παίκτες σαν τον Χατζηρούμπη και τον Ποζίδη) σε αντίθεση με την απειρία και τις λιγοστές λύσεις των κιτρινόμαυρων από τον πάγκο που αναγκάζει τον προπονητή της ΑΕΚ σε συνεχείς εσωτερικές αλλαγές.

Στο 15′ μετά από φάουλ-σέντρα του Ναθαναηλίδη ο Ντίμης Μανακίτσας στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά εξ’ επαφής έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 0-1.

Στο 17′ σέντρα του Τακίδη, κεφαλιά του Θεοδωρίδη από κοντά στη συμβολή των δοκών της ΑΕΚ.

Στο 24′ μετά από μπαλιά του Χατζή στον κενό χώρο ο Θανάσης Τακίδης με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Μετά το αρχικό σοκ η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι κι έχασε με την σειρά της δύο ευκαιρίες από στημένα με τους Δούμα στο 30′ και Μαντζώλα στο 35′, ενώ ακριβώς με την λήξη του ημιχρόνου (45′) ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Τεντζογλίδης (που πήρε την θέση του Σ. Ζηνόβιου που τραυματίστηκε) έκανε μεγάλη απόκρουση σε γυριστό βολέ του  Μπαλίτσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και το παιχνίδι κύλησε με μία ελαφρά υπεροχή των κιτρινόμαυρων και κάποιες ευκαιρίες αλλά και κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων προς το τέλος του αγώνα.

Στο 55′ κάθετη πάσα του Κουμπούρα στον Χατζή που μόνος απέναντι στον Παπαγερίδη δεν έκανε καλό κοντρόλ.

Στο 62′ ακυρώθηκε γκολ του Ν. Ζηνόβιου για φάουλ που έγινε νωρίτερα στον Σαλονικίδη.

Στο 70′ μετά από γέμισμα του Σαλονικίδη ο Μπαλίτσας δεν έπιασε καλά το σουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο 73′ μπαλιά του Τρούπκου στον Σαράφα που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τεντζογλίδη ο οποίος απέκρουσε σωτήρια το σουτ του επιθετικού της ΑΕΚ με τα πόδια.

Στο 77′ νέα σωτήρια απόκρουση του Τεντζογλίδη σε σουτ του Τρούπκου από καλή θέση.

Στο 80′ μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Μ. Αλέξανδρο όταν μετά από σέντρα του Τακίδη ο Παπαγερίδης απέκρουσε εξ’ επαφής την κεφαλιά του Ναθαναηλίδη ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τρέβλας απέκρουσε στη γραμμή σουτ του Χατζηρούμπη από κοντά.

Στο 90′ κάθετη πάσα του Χατζή στον Χατζηρούμπη που βγήκε απέναντι στον Παπαγερίδη από πλάγια θέση αλλά το σουτ του απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χάρης Βοριαζίδης): Παπαγερίδης, Κουνάβας (46′ Τρούπκος), Δούμας (59′ Καραμπέκιος), Μαντζώλας, Μπαλίτσας, Ψιάνος, Παπαρίζος, Τρέβλας, Σαλονικίδης, Καραγεώργος, Σαράφας.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ (Λεωνίδας Αναστασιάδης): Σ. Ζηνόβιος (44′ λ.τ. Τεντζογλίδης), Μανακίτσας, Κουμπούρας, Σαββίδης, Σαριόγλου, Ναθαναηλίδης, Χουϊλίδης (75′ Ποζίδης), Τακίδης (84′ Βογιατζής), Θεοδωρίδης (70′ Χατζηρούμπης), Χατζής, Ν. Ζηνόβιος.

Διαιτητής: Πανυτσίδης.

Βοηθοί: Μπέλτσου, Φ. Εμμανουήλ.

2017-18 8η αγ., 28-10-2017 ΑΕΚ – Μ. Αλέξανδρος Χαραυγής 0-2
2017-18 8η αγ., 28-10-2017 ΑΕΚ – Μ. Αλέξανδρος Χαραυγής 0-2
2017-18 8η αγ., 28-10-2017 ΑΕΚ – Μ. Αλέξανδρος Χαραυγής 0-2
2017-18 8η αγ., 28-10-2017 ΑΕΚ – Μ. Αλέξανδρος Χαραυγής 0-2
2017-18 8η αγ., 28-10-2017 ΑΕΚ – Μ. Αλέξανδρος Χαραυγής 0-2

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *