ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ 2-1

Συνέχισαν τα θετικά αποτελέσματα οι Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης που επιβλήθηκαν με 2-1 της Δόξας Βερμίου Πύργων στο Στρατιωτικό Γήπεδο για την 7η αγωνιστική της Β’ Κατηγορίας.

Με την νίκη τους αυτή οι Ελπίδες έφτασαν τους 12 βαθμούς και ισοβαθμούν στην 3η θέση με τον Ερμή Ασβεστόπετρας και την Α.Ε. Περδίκκα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ελπίδες ήταν καλύτερες, έπαιξαν το γνωστό καλό ποδόσφαιρο που έχουν παρουσιάσει φέτος και αν και προηγήθηκαν με 2-0 θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι.

Στο 10′ μετά από κόρνερ του Καστάμη και κεφαλιά-πάσα του Κουτσουσίμου ο Μπάδας εξ’ επαφής με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα, χάνοντας μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Στο 16′ μετά από σέντρα του Σιαμπανόπουλου και διαγώνια σέντρα-σουτ του Κωδωνά ο Βασίλης Σταυριανουδάκης με έξυπνο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 20′ σέντρα του Σιαμπανόπουλου, προσπάθεια και σουτ του Σταυριανουδάκη από αριστερά μόλις άουτ.

Στο 30′ οι Ελπίδες κέρδισαν πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Δ. Πεσιρίδη στον Σταυριανουδάκη ο οποίος τραυματίστηκε στη φάση αυτή και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Το πέναλτυ εκτέλεσε ο Γιάννης Τσολακίδης, ο τερματοφύλακας Νικολαϊδης απέκρουσε, αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη καθώς ο Σεμερτζίδης των Πύργων είχε μπει μέσα στη περιοχή πριν την εκτέλεση. Ο Τσολακίδης δεν αστόχησε την δεύτερη φορά κι έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο αισθητή ήταν η απουσία του Σταυριανουδάκη που με την εμπειρία του κρατάει την μπάλα στο κέντρο και την επίθεση. Ετσι οι Ελπίδες υποχώρησαν, έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους και αναγκάστηκαν αν αμυνθούν στο μεγαλύτερο διάστημα.

Οι Πύργοι πήραν την πρωτοβουλία, πίεσαν τις Ελπίδες και μείωσαν στο 70′ με ένα ωραίο φάουλ του Γρηγόρη Αποστολίδη στο “Γ” της εστίας.

Νωρίτερα οι Ελπίδες θα μπορούσαν να “τελειώσουν” το παιχνίδι σε δύο αντεπιθέσεις όπου ο Καστάμης στο 56′ κι ο Κωδωνάς στο 65′ έχασαν καλές ευκαιρίες.

Τα τελευταία είκοσι λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά οι Ελπίδες με πολυπρόσωπη άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν τους τρείς βαθμούς.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βασίλης Μαντζώλας): Χλιαράς, Κουτσουσίμος, Μπάδας, Σιαμπανόπουλος( 88′ Τσομπανόπουλος),   Καράτζιας, Α. Μεχτερίδης, Καστάμης (89′ Φλώρος), Κ. Μεχτερίδης, Σταυριανουδάκης (46′ Γραμμένος), Τσολακίδης, Κωδωνάς (69′ Φωτούλας).

ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ (Βαγγέλης Καραγεωργίου): Νικολαϊδης, Ταγγίδης (86′ Ι. Νίκου), Σεμερτζίδης, Αγγελίδης, Δ. Πεσιρίδης, Βαγκόπουλος, Π. Πεσιρίδης (49′ Γκιούρος), Χότζα, Τσαραμανίδης, Αποστολίδης, Ρίκα (62′ Γ. Νίκου).

Διαιτητής: Ζούγρας.

Βοηθοί: Γεωργιάδης, Μπακατάρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *