Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – Φ.Σ. ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 1-1

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Α.Ε. Κοζάνης και Φ.Σ. Εορδαϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2020-21.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ, με πάθος, ένταση, μονομαχίες, φάσεις και σίγουρα όσοι βρέθηκαν στο Στρατιωτικό Γήπεδο “χόρτασαν” μπάλα.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν σχετικά ισορροπημένο με τους φιλοξενούμενους να έχουν μία ελαφρά υπεροχή και να προηγούνται στο σκορ.

Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης είχε την υπεροχή και “σφυροκόπησε” την εστία του Εορδαϊκού που σώθηκε χάρη στην πολύ καλή απόδοση του έμπειρου τερματοφύλακα Μπερμπερίδη αλλά και σε τρεις περιπτώσεις από τα δοκάρια.

Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε στο 10′ όταν μετά από φάουλ-σέντρα του Βλαδίκα ο Σικαλόπουλος από κοντά δεν βρήκε την μπάλα.

Στο 20′ πάσα του Αποστολίδη στον Λαβαντσιώτη, σουτ του τελευταίου μπλόκαρε δύσκολα ο Μπερμπερίδης.

Το σκορ άνοιξε με πέναλτυ στο 26′ ο Γιώργος Σικαλόπουλος. Το πέναλτυ κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Μαρτιρόσοβ.

Στο 33′ κόρνερ του Νικολαϊδη, απόκρουση των αμυντικών, σουτ του Αποστολίδη απέκρουσε και πάλι δύσκολα ο Μπερμπερίδης σε κόρνερ.

Στο 35′ ο προπονητής της ΑΕΚ Μάκης Μαλούτας αντικατέστησε τον Μαρτιρόσοβ με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (που είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο το τελευταίο διάστημα), αλλάζοντας την διάταξη της ομάδας του από 4-4-2 σε 3-5-2 κι από κει και πέρα οι κιτρινόμαυροι βελτιώθηκαν αισθητά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης, με τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει στο κέντρο, πήρε το νευραλγικό αυτό χώρο και με συνεχείς κατεβασιές απειλούσε τον Εορδαϊκό που φάνηκε να οπισθοχωρεί.

Στο 50′ μακρινό βολέ του Μπερμπερίδη, δύο αμυντικοί της ΑΕΚ μπερδεύτηκαν, η μπάλα κατέληξε στον Σικαλόπουλο που έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Πολυχρονιάδη και πέρασε δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.

Στο 54′ σέντρα του Νικολαϊδη από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Λιάμη, με τους παίκτες και τον πάγκο της ΑΕΚ να διαμαρτύρονται για χέρι.

Στο 55′ φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη, κεφαλιά του προωθημένου Ευθυμιάδη, η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπερμπερίδη.

Στο 62′ νέο φάουλ-σέντρα του Νικολαϊδη, γυριστή κεφαλιά του Μαλούτα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 64′ βαθιά μπαλιά του Μαυροδήμου, ο Χλιαράς έχασε τη μπάλα, ο Παπαγαθονίκου την γύρισε στον Σικαλόπουλο που σούταρε αλλά ο Ευθυμιάδης απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στα υπόλοιπα 25 λεπτά του παιχνιδιού ο Εορδαϊκός έδειξε ότι θέλει να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κυριαρχήσει και να απειλήσει σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 78′ δυνατό βολέ του Κ. Μεχτερίδη από σχετικά καλή θέση βρήκε τον Γιαννιό στο στήθος, νέο σουτ του Δ. Παπαδόπουλου μπλόκαρε ο Μπερμπερίδης.

Στο 80′ μπαλιά του Δ. Παπαδόπουλου στον Νικολαϊδη, σέντρα του τελευταίου στον Παναγιωτίδη που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 85′ διαγώνια μπαλιά του Νικολαϊδη στον Λαβαντσιώτη, δυνατό αριστερό σουτ απέκρουσε σωτήρια ο Μπερμπερίδης.

Στο 86′ δυνατό μακρινό σουτ του Δ. Παπαδόπουλου, ο Μπερμπερίδης άγγιξε την μπάλα, αυτή “έγλειψε” το κάθετο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

Τελικά η ασφυκτική πίεση της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 88′. Φάουλ-πάσα του Δ. Παπαδόπουλου στον Νικολαϊδη, αυτός από δεξιά έκανε με μία την σέντρα, σουτ του Αντώνη Λαβαντσιώτη απέκρουσε σωτήρια ο Μπερμπερίδης, νέο σουτ του Λαβαντσιώτη στο κάθετο δοκάρι, τρίτο σουτ του Λαβαντσιώτη από κοντά στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 93′ η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι όταν ο Κ. Μεχτερίδης, μετά από ένα-δύο με τον Λαβαντσιώτη βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι άουτ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους κιτρινόμαυρους με ανάμικτα συναισθήματα, από την μία ικανοποίηση για την εμφάνιση της ομάδας αλλά από την άλλη απογοήτευση για την ισοπαλία.

Πάντως η ομάδα του Μάκη Μαλούτα έδειξε ότι θα είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Εορδαϊκός, που είναι μία καινούργια ομάδα με καινούργιο προπονητή, έδειξε ότι θα είναι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας αλλά χρειάζεται να “δέσει” πολύ περισσότερο για να θεωρηθεί διεκδικητής του τίτλου.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μάκης Μαλούτας): Χλιαράς, Μαρτιρόσοβ (35′ Δ. Παπαδόπουλος), Παπαθανασίου, Πολυχρονιάδης, Ευθυμιάδης, Αποστολίδης (76′ Παναγιωτίδης), Μαλούτας, Κ. Μεχτερίδης, Λαβαντσιώτης, Νικολαϊδης, Α. Μεχτερίδης (79′ Φωτούλας).

Φ.Σ. ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Σιαπανίδης): Μπερμπερίδης, Καζανάς, Σαββάκης, Τσιντός, Λιάμης, Γιαννιός, Οζούνι (58′ Μαυροδήμος), Βλαδίκας, Σικαλόπουλος (80′ Χιμολλάρι), Παπαγαθονίκου (67′ λ.τ. Μπαμπαλίκης), Κουτούπης.

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Λαμπριανίδης, Τζιαμπάζης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *