ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΕΡΜΗΣ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΜΑΤΟΣ 5-3

Χόρτασαν ποδόσφαιρο οι αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο Λευκόβρυσης το μεσημέρι της Κυριακής για το παιχνίδι Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης – Ερμής Πλατανορέματος της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας.

Οκτώ γκολ, δύο δοκάρια, μία αποβολή αλλά και καλό, στρωτό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες συνέθεσαν ένα πολύ ευχάριστο σκηνικό.

Οι Ελπίδες μετά από καλή εμφάνιση πήραν την νίκη με 5-3 και έδωσαν πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μίχου παρατάχθηκε στο παιχνίδι με άκρως νεανική ενδεκάδα, με 9 παίκτες από την Κ-16 (7 γεννημένοι το 2006 και 2 το 2007) και 2 παίκτες γεννημένους το 2005, με μέσο όρο ηλικίας τα 15.

Ο Ερμής Πλατανορέματος, με κάποιους καλούς παίκτες με εμπειρία από την Α’ Κατηγορία, παρουσίασε ένα αξιόλογο σύνολο που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με καλές στιγμές κι από τις δύο πλευρές.

Στο 10′ γυριστό αριστερό σουτ του Νέστορα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των Ελπίδων.

Το σκορ άνοιξαν στο 25′ οι φιλοξενούμενοι με απ’ ευθείας φάουλ του Κώστα Πράσσου.

Τρία λεπτά αργότερα στο 28′ ο Κυπαρίσσης Μίχος με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Μετά από δύο λεπτά στο 30′ οι Ελπίδες γύρισαν το αποτέλεσμα με εύστοχο πέναλτυ του Γιάννη Βεντούλη μετά από ανατροπή του Μαυρουδή από τον Δούφα.

Στο 33′ το Πλατανόρεμα ισοφάρισε σε 2-2 όταν μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα των Ελπίδων μπήκε στη φάση ο Τζίμης Νέστορας που έκλεψε την μπάλα και την έστειλε στην κενή εστία.

Στο 37′ δυνατό σουτ του Θεοδοσιάδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43′ οι Ελπίδες ξαναπήραν το προβάδισμα μετά από ωραία κάθετη πάσα του Πατιού στον Ερμάλ Τσουλλχάϊ που πρόλαβε την έξοδο του Παρίση και “τσίμπησε” την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερμής μπήκε καλύτερα κι έχασε δύο ευκαιρίες με τον Νέστορα, πρώτα στο 48′ όταν μετά από μπάσιμο και σουτ η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού και μετά στο 52′ όταν σε παρόμοια φάση ο Γκανάτσιος απέκρουσε με το πόδι.

Στο 55′ όμως οι Ελπίδες πήραν προβάδισμα δύο γκολ όταν ο Θεοδοσιάδης έβγαλε την πάσα στον Μπόντη που μπήκε και σούταρε, ο Παρίσης απέκρουσε αλλά ο Τσουλλχάϊ που ακολούθησε την φάση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-2.

Στο 58′ πάσα του Πατιού στον Θεοδοσιάδη που μπήκε και σούταρε από καλή θέση για να αποκρούσει ο Παρίσης.

Στο 61′ ο Ερμής μείωσε σε 4-3, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όταν μετά από πάσα του Τζιαμπάση ο Νέστορας με σουτ από κοντά σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο 67′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτές όταν σε προσπάθεια του Κάτανα ο Τζιαμπάσης έπιασε τη μπάλα με τα χέρια και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από κει και πέρα οι Ελπίδες, έχοντας τον παίκτη παραπάνω, κυριάρχησαν στο γήπεδο και πρόσφεραν όμορφο θέαμα.

Στο 72′ ωραίος συνδυασμός των Ελπίδων, ο Μίχος έστρωσε στον νεοεισελθόντα Γιάννη Τσολακίδη που έκανε το συρτό, δυνατό σουτ μόλις άουτ.

Στο 78′ πάσα του Κάτανα στον Μίχο που μπήκε στην περιοχή αλλά το δυνατό σουτ βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

Στο 82′ σε φάση διαρκείας οι Ελπίδες έχασαν δύο ευκαιρίες με τους Μίχο και Πλιάκη.

Στο 90′ ο Θεοδοσιάδης έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έδωσε στον Αλεξανδρίδη, αυτός στον Κάτανα που μπήκε από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έσπασε στον επερχόμενο Βασίλη Πλιάκη που έκανε το τελικό 5-3.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Γκανάτσιος, Ζησιός (70′ Χατζηαθανασίου), Σπανίδης (70′ Πλιάκης), Ζάχος, Βεντούλης, Πατιός, Μπόντης (60′ Κάτανας), Τσουλλχάϊ (70′ Τσολακίδης), Θεοδοσιάδης, Μίχος, Μαυρουδής (60′ Αλεξανδρίδης).

ΕΡΜΗΣ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΜΑΤΟΣ (Δημήτρης Ντέμος): Παρίσης, Δούφας, Παπαστέργιος (84′ Α. Πράσσος), Χαρίσιος, Βαρσάμης, Τζιαμπάσης, Σ. Καψαλιάρης, Τζιούτζιας, Παπαδημητρίου, Κ. Πράσσος (89′ Βασδέκης), Νέστορας (79′ Δελνιώτης).

Διαιτητής: Κρικέλης.

Βοηθοί: Κ. Σίας, Σπέντζας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *