Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ 1-1

Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας ανάμεσα στην Α.Ε. Κοζάνης και τον σκληροτράχηλο Μ. Αλέξανδρο Αρδασσας.

Ηταν ένας αμφίρροπος αγώνας σε βαρύ αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τις κινήσεις των παικτών.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. με την ΑΕΚ να έχει μία ελαφρά υπεροχή, αλλά με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα προς το τέλος.

Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης ανέβασε αισθητά την απόδοση της, ισοφάρισε και θα μπορούσε να γυρίσει το ματς.

Η Αρδασσα έδειξε ότι θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 7′ σέντρα του Καλπακίδη, κεφαλιά του Ποζίδη λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 15′ μπαλιά του Μούκα στον κενό χώρο στον Μαλούτα που σε θέση τετ-α-τετ πλάσαρε πάνω στον έμπειρο τερματοφύλακα Περπερίδη.

Στο 22′ προσπάθεια και σουτ του Γουρζουλίδη μπλόκαρε ο Περπερίδης.

Στο 27′ πάσα του Τσεμπερλίδη στον Κακουλίδη που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Παναγιωτίδη αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε. Κοζάνης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Στο 36′ συρτή σέντρα-σουτ του Βουνοτρυπίδη, ο Μαλούτας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο 42′ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μετά από φάση διαρκείας, σέντρα του Α. Ρουσσάκη, κεφαλιά-πάσα του Βασιλειάδη και σουτ του προωθημένου Παναγιώτη Τσαγκαλίδη από κοντά.

Στην ανάπαυλα ο προπονητής της ΑΕΚ έβγαλε τον κεντρικό αμυντικό Πολυχρονιάδη και στη θέση του πέρασε τον επιθετικό Βασιλειάδη, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας σε 3-5-2.

Η Α.Ε. Κοζάνης πήρε την πρωτοβουλία, γύρισε σωστά την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έδειξε πολλά καλά στοιχεία.

Στο 52′ πάσα του Μούκα στον Α. Μεχτερίδη που από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Στο 60′ νέα κάθετη του Μούκα στον Κ. Μεχτερίδη, ο Τσαγκαλίδης την τελευταία στιγμή πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ με προβολή.

Στο 61′ κόρνερ του Γουρζουλίδη, γυριστό σουτ του Ευθυμιάδη λίγο άουτ.

Στο 67′ πάσα του Γουρζουλίδη (που γιόρταζε τα 22α γενέθλια του στο σημερινό παιχνίδι) στον Αρέλντι Ντούκα που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ηταν το πρώτο επίσημο γκολ του 16χρονου μέσου, που προέρχεται από την Ακαδημία της ΑΕΚ, με την φανέλα της ανδρικής ομάδας.

Στο 73′ επικίνδυνο μπάσιμο του Γκόλη, ωραίο τάκλιν του Τσάκου απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 78′ σέντρα του Τσεμπερλίδη, ο Παναγιωτίδης δεν πρόλαβε την μπάλα που κατέληξε στον Κακουλίδη που από κοντά δεν μπόρεσε να την προωθήσει στην κενή εστία.

Στο 80′ η Α.Ε. Κοζάνης έμεινε με 10 παίκτες σε μία φάση για την οποία έχει πολλά παράπονα, καθώς παίκτης της Αρδασσας στο χώρο του κέντρου έσπρωξε από πίσω τον νεαρό Μαλιόγκα που πέφτοντας χτύπησε τον Τσαγκαλίδη.

Ο διαιτητής κ. Γεωργιάδης έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μαλιόγκα (ο οποίος είχε παρατηρηθεί και νωρίτερα) μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων καθώς είχε προηγηθεί φάουλ στον νεαρό παίκτη της ΑΕΚ.

Τα τελευταία δέκα λεπτά και οι καθυστερήσεις πέρασαν μέσα σε κλίμα εκνευρισμού για την ΑΕΚ από την αποβολή του Μαλιόγκα που ήρθε σε σημείο που οι κιτρινόμαυροι είχαν το μομέντουμ και θα μπορούσαν να πάρουν το παιχνίδι.

Μάλιστα στο 88′ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κλέψουν το ματς όταν ο Τσεμπερλίδης, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε από αριστερά αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Α.Ε. Κοζάνης ως γηπεδούχος στο Στρατιωτικό Γήπεδο για την φετινή σαιζόν καθώς οι κιτρινόμαυροι αποδέχθηκαν αίτημα του Φ.Σ. Κοζάνη να το χρησιμοποιήσει ως προπονητήριο.

Η Α.Ε. Κοζάνης, θέλοντας να βοηθήσει την Κοζάνη στην φετινή της προσπάθεια, θα αγωνίζεται μαζί με τις Ελπίδες ΑΕΚ στο Γήπεδο Λευκόβρυσης για το υπόλοιπο της σαιζόν.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θωμάς Μαλούτας): Παναγιωτίδης, Τσάκος, Βουνοτρυπίδης, Ευθυμιάδης, Πολυχρονιάδης (46′ Βασιλειάδης), Α. Μεχτερίδης (55′ Ντούκα), Μαλούτας, Μαλιόγκας, Μούκας (85′ Κρικέλης), Γουρζουλίδης, Κ. Μεχτερίδης.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ (Κώστας Τσαγκαλίδης): Περπερίδης, Τσάρδας, Βασιλειάδης (85′ Μωϋσιάδης), Β. Παπαδόπουλος (53′ Ντάβες), Τσαγκαλίδης, Ευσ. Ρουσσάκης, Αν. Ρουσσάκης (53′ Γκόλης), Τσεμπερλίδης, Κακουλίδης, Ποζίδης (53′ Χαραλαμπίδης), Καλπακίδης (65′ Ζησιός).

Διαιτητής: Γεωργιάδης.

Βοηθοί: Κωνσταντινίδης, Γάτσου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *