ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΑΕΚ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΚΗΠΟΥ-ΣΠΑΡΤΟΥ 1-4

Την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας δέχθηκαν οι Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης που έχασαν με 1-4 από την δυνατή ομάδα της Α.Ε.Κ. Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου.

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο Λευκόβρυσης παρουσία αρκετού κόσμου που σίγουρα ευχαριστήθηκε ένα καλό παιχνίδι.

Οι Ελπίδες πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καλύτερες από τους αντιπάλους τους, έχασαν ευκαιρίες για να μπουν μπροστά στο σκορ, αλλά στο δεύτερο δέχθηκαν δύο γκολ σε διάστημα 5 λεπτών και στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Ηταν ένα καλό μάθημα για τους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες των Ελπίδων που σίγουρα αποκτούν εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια, έστω και μέσα από τις ήττες.

Οι κιτρινόμαυροι πάντως είχαν 6 παίκτες εκτός αποστολής λόγω κορωνοϊού και ιώσεων (3 εκ των οποίων ήταν τερματοφύλακες!), για τον λόγο αυτό “επιστρατεύθηκε” ο 19χρονος τερματοφύλακας Νίκος Πετρούλης που σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου με κάποιους έμπειρους παίκτες αλλά και κάποιους καλούς νεαρούς ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε δίκαια την νίκη και πέρασε στην πρώτη θέση του 2ου Ομίλου με 13 βαθμούς.

Στο 13′ ωραία πάσα του Μίχου στην πλάτη της άμυνας όπου πετάχθηκε ο Θεοδοσιάδης μόνος απέναντι στον Παπακώστα αλλά το σουτ του 14χρονου επιθετικού των Ελπίδων απέκρουσε σωτήρια εξ’ επαφής ο έμπειρος τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

Στο 16΄ διπλό αμυντικό λάθος των Ελπίδων, ο Δαβζάκης έβγαλε την σέντρα από δεξιά κι ο Αντώνης Λαβαντσιώτης με δυνατό σουτ από κοντά έκανε το 0-1.

Στο 25′ υποδειγματική αντεπίθεση των Ελπίδων, ο Μίχος άλλαξε την μπάλα με τον Πλιάκη και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το αδύναμο σουτ του μπλόκαρε ο Παπακώστας.

Στο 33′ σέντρα του Σπανίδη, ο Θεοδοσιάδης απέναντι στην εστία δεν μπόρεσε να κάνει καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 41′ διαγώνια μπαλιά του Θεοδοσιάδη, η μπάλα έφτασε στον Παναγιώτη Κάτανα που πέρασε τον αντίπαλο του και με ωραίο αριστερό διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 44′ διπλή προσπάθεια του παλιού παίκτη των Ελπίδων Γιώργου Παπαδόπουλου, πάσα στον Λαβαντσιώτη που από κοντά σούταρε άουτ.

Κι ενώ όλοι περίμεναν στο δεύτερο ημίχρονο τις Ελπίδες να συνεχίσουν την πίεση, η ΑΕΚ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου ανέβασε την απόδοση της, πήρε μέτρα στο γήπεδο, έχασε κάποιες ευκαιρίες και τελικά πήρε μία σχετικά εύκολη νίκη.

Στο 50′ διπλή σωτήρια απόκρουση του Πετρούλη σε διαδοχικά σουτ των Λαβαντσιώτη και Μ. Παλάσκα, νέο σουτ του Λαβαντσιώτη από κοντά πέρασε άουτ για να χαθεί τριπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Στο 56′ προσπάθεια και σέντρα του Μ. Παλάσκα από αριστερά, ο επερχόμενος Δαβζάκης πετάχθηκε στην καρδιά της άμυνας των Ελπίδων και με δυνατό σουτ έκανε το 1-2.

Στο 61′ μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στην άλλη πλευρά, ο Λαβαντσιώτης την γύρισε προς την περιοχή εκεί όπου ο αρχηγός Παλημάρκος με δυνατό απ’ ευθείας σουτ έκανε το 1-3.

Στο 70′ σέντρα του Παλημάρκου, ο Λαβαντσιώτης με κεφαλιά έδωσε στον Μ. Παλάσκα που με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ γιατί ο σκόρερ φώναξε “άστην” επηρεάζοντας τον αμυντικό που πήγε προς την μπάλα.

Στο 92′ κόρνερ του Δότσιου, αδράνεια στην άμυνα των Ελπίδων κι ο Παλημάρκος με το σώμα από κοντά έκανε το τελικό 1-4.

Επόμενο παιχνίδι για τις Ελπίδες στο Λιβαδερό με το οποίο μοιράζεται την 2η θέση με 12 βαθμούς.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Πετρούλης, Ζησιός (64′ Κουντουράς), Σπανίδης, Ζάχος, Βεντούλης, Πατιός, Κάτανας (64′ Τσολακίδης), Πλιάκης (46′ Τσιόκανος), Θεοδοσιάδης, Μίχος, Μαυρουδής.

Α.Ε.Κ. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΚΗΠΟΥ-ΣΠΑΡΤΟΥ (Γιώργος Τζημολάκας): Παπακώστας, Ι. Παπαδόπουλος (37′ Μ. Παλάσκας), Γιαννόπουλος, Δάμου, Χρυσοστομίδης, Παλημάρκος, Δαβζάκης (70′ Αναγνώστου), Γ. Παπαδόπουλος (70′ Δότσιος), Λαβαντσιώτης, Μαδίκας (83′ Μουλαδάκης), Γεωργιάδης (46′ Π. Παλάσκας).

Διαιτητής: Γεωργιάδης.

Βοηθοί: Πραχάλης, Κ. Σίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *