Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ 1-0

Δύσκολη νίκη με 1-0 πήρε η Α.Ε. Κοζάνης από την Δόξα Βερμίου Πύργων στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο γήπεδο Λευκόβρυσης.

Μετά από ένα φτωχό σε φάσεις πρώτο ημίχρονο, η Α.Ε. Κοζάνης ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο και πήρε δίκαια τους τρείς βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να πιάσουν ρυθμό και οι φάσεις ήταν “με το σταγονόμετρο”.

Οι Πύργοι, με αρκετούς νεαρούς παίκτες στην σύνθεση τους, παρουσίασαν μία σφιχτή ομάδα στην άμυνα και στο κέντρο αλλά δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου στην επίθεση.

Η Α.Ε. Κοζάνης, χωρίς κάποιον “καθαρόαιμο” επιθετικό στην σύνθεση της, δεν μπόρεσε ούτε αυτή να απειλήσει ιδιαίτερα αλλά τελικά πήρε την νίκη από μία στημένη φάση, με καρφωτή κεφαλιά του 37χρονου Λάζαρου Πολυχρονιάδη μετά από κόρνερ του Μούκα στο 73′.

Νωρίτερα στο 59′ ο ίδιος παίκτης έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε παρόμοια φάση όταν από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μετά το γκολ των γηπεδούχων οι Πύργοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί, με την ΑΕΚ να ελέγχει το παιχνίδι και να παίρνει μία “επαγγελματική” νίκη.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η πρώτη φετινή εμφάνιση του Θωμά Τζέλου που αγωνίστηκε σχεδόν μετά από ενάμιση χρόνο με την φανέλα της ΑΕΚ.

Α. Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μάκης Μαλούτας): Παναγιωτίδης, Μαρτιρόσοβ (70’ Τσάκος), Βουνοτρυπίδης, Ευθυμιάδης, Πολυχρονιάδης, Παπαχαρίσης (53’ Ντούκα), Μαλούτας, Μαλιόγκας, Τζέλος (85’ Πεσλής), Γουρζουλίδης, Μούκας (85’ Κρικέλης).

ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ (Βαγγέλης Καραγεωργίου): Τσιτλαχίδης, Ν. Λεμονής, Φερχάτι (58’ Ε. Λεμονής), Hoxha, Πεσιρίδης, Βαγκόπουλος, Α. Πουλτίδης (78’ Τσερπές), Γιαννιός, Κοσμίδης (78’ Γκιούρος), Γ. Νίκου, Γ. Πουλτίδης (55’ Ι. Νίκου).

Διαιτητής: Καρατέρπος.

Βοηθοί: Σάκκος, Ρίζος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *