Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΒΕΛΒΕΝΤΟ 0-1

Μεγάλη νίκη που του ξαναδίνει κάποιες ελπίδες να αποφύγει την τρίτη θέση από το τέλος πήρε το Βελβεντό που κέρδισε στην Λευκόβρυση την Α.Ε. Κοζάνης με 0-1 στην έκπληξη της 27ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας.

Η Α.Ε. Κοζάνης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα χλωμή στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοση της αλλά παρά την προσπάθειες των παικτών της δεν βρήκε τον διάδρομο προς την “ταμπουρωμένη” εστία του Βελβεντού.

Το Βελβεντό εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας νωρίς, στην συνέχεια με αμυντική τακτική πήρε μία ανέλπιστη νίκη.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 12′ όταν μετά από μακρινή μπαλιά του Τσιφτσιάν και ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΕΚ o Γιάννης  Ευθυμιάδης κέρδισε την μπάλα και την προώθησε στην κενή εστία.

Στο 22′ φαλτσαριστό φάουλ του Ευθμιάδη από δεξιά, ο Παναγιωτίδης με εκτίναξη στην γωνία του αποσόβησε το 0-2.

Στο 43′ μετά από μακρινό σουτ του Δ. Παπαδόπουλου η μπάλα κατέληξε στον Τσάκο που μόνος απέναντι στην εστία καθυστέρησε με αποτέλεσμα να κοπεί από τους αμυντικούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές της ΑΕΚ έφεραν μεγαλύτερη πίεση αλλά πέρα από ένα σουτ του Παπαδόπουλου στο 50′, μία κεφαλιά του Παπαχαρίση στο 62′ κι ένα σουτ το Μαρτιρόσοβ στο 66′, οι κιτρινόμαυροι δεν δημιούργησαν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Με την ήττα αυτή η ΑΕΚ έπεσε στην 6η θέση με 38 βαθμούς ενώ το Βελβεντό παρέμεινε στην 13η (τρίτη από το τέλος, που ίσως οδηγήσει σε υποβιβασμό αν ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Κοζάνης δεν ανέβει στην Γ’ Εθνική) με 20 βαθμούς.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μάκης Μαλούτας): Χλιαράς, Παπαχαρίσης (71′ Αν. Μεχτερίδης), Βουνοτρυπίδης, Τσάκος (53′ Ευθυμιάδης), Πολυχρονιάδης, Μούκας (53′ Γουρζουλίδης), Μαλούτας, Βασιλειάδης, Μαντασάς, Πεσλής (53′ Μαρτιρόσοβ), Δ. Παπαδόπουλος.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ (Κώστας Αντωνόπουλος – Γιώργος Μπέμπης): Πιτσίκος, Ζαφείρης (50′ Δ. Πράσσος), Τσιάμης, Ταϊρης, Διβηκέλης, Αργυρόπουλος, Μπέσας, Τσιφτσιάν, Νούραγας (91′ Αγκο), Ευθυμιάδης, Χρυστοστομίδης.

Διαιτητής: Αθ. Σίας.

Βοηθοί: Σαββούδης, Βασιλειάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *