Α.Ε. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ 2-0

Με το δεξί ξεκίνησε η φιλόδοξη ομάδα της Α.Ε. Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου τα playoffs της Β’ Κατηγορίας καθώς επιβλήθηκε με 2-0 των Ελπίδων Α.Ε. Κοζάνης.

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Αργίλου και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι.

Η Α.Ε. Καισαρειάς, με ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουν αγωνιστεί στην Α’ Κατηγορία, πήρε δίκαια την νίκη.

Η νεανική ομάδα των Ελπίδων, με τους τρεις μεγαλύτερους της παίκτες γεννημένους το 2005, και την πλειοψηφία γεννημένους το 2006 και το 2007, πάλεψε το παιχνίδι αλλά η απειρία και η σωματική υπεροπλία των αντιπάλων ήταν ανασταλτικοί παράγοντες για την ομάδα του Βαγγέλη Μίχου.

Στο πρώτο μέρος η Καισαρειά πίεσε ψηλά για να σταματήσει το passing game των Ελπίδων που ξεκινάει από τον τερματοφύλακα με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να δυσκολεύονται να βγάλουν την μπάλα μπροστά.

Στο 3′ μετά από κόρνερ της Καισαρειάς η μπάλα κατέληξε στον Τζαλαζίδη που έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 21′ η Καισαρειά άνοιξε το σκορ όταν μετά από ωραίο συνδυασμό Τρομπούκη και Λαβαντσιώτη ο τελευταίος έκανε το δυνατό σουτ από δεξιά, ο Μαλόκου απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά ο Παναγιώτης Τζαλαζίδης την έστειλε από κοντά στα δίχτυα.

Στην φάση αυτή τραυματίστηκε στον αυχένα ο γκολκίπερ των Ελπίδων Μαλόκου που αντικαταστάθηκε και προληπτικά διεκομίσθηκε στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς δεν φαίνεται να έχει κάτι ανησυχητικό.

Στο 24′ λάθος πάσα του Γκανάτσιου, ο Μαδίκας πήρε την μπάλα κι έκανε το σουτ αλλά ο Ζάχος με προβολή πρόλαβε τον κίνδυνο.

Στο 31′ ωραία μπαλιά του Τρομπούκη στον Δαβζάκη που μπήκε από τα δεξιά κι έκανε ένα δυνατό σουτ που τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Γκανάτσιου.

Στο 41′ μπαλιά του Πατιού, ο Κάτανας σε καλή θέση δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελπίδες ανέβασαν την απόδοση τους, πήραν μέτρα στο γήπεδο και για κάποια διαστήματα πήραν το κέντρο.

Αργότερα η Α.Ε. Καισαρειάς ισορρόπησε και πέτυχε το δεύτερο γκολ σιγουρεύοντας τους τρεις βαθμούς.

Στο 47′ κάθετη πάσα του Πατιού, ο Μπόντης βγήκε πίσω από την άμυνα κι από δεξιά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι, για να χαθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία των Ελπίδων.

Στο 51′ γκολ με κεφαλιά του Τζαλαζίδη από σέντρα του Παλημάρκου ακυρώθηκε σωστά ως οφσάϊντ.

Στο 64′ επικίνδυνη μπαλιά του Πατιού, ο Θεοδοσιάδης δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με την μπάλα.

Στο 65′ ατομική προσπάθεια και μπάσιμο από τα αριστερά του Γ. Παπαδόπουλου, πάσα στον Κωνσταντίνο Δαβζάκη που με προβολή σχεδόν εξ’ επαφής έκανε το 2-0.

Στο 75′ μπάσιμο και σουτ του Δαβζάκη από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια ο Γκανάτσιος.

Στο 87′ μπαλιά του Βογιατζή στον Θεοδοσιάδη που έφυγε γρήγορα προς την εστία αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Την 2η αγωνιστική των playoffs την ερχόμενη Κυριακή 17/4/2022 οι Ελπίδες θα υποδεχθούν την Κοζάνη 2004 ενώ η Α.Ε. Καισαρειάς θα ταξιδέψει στην Εράτυρα για να αντιμετωπίσει την ενισχυμένη τον Ιανουάριο ομάδα της Αναγέννησης.

Α.Ε. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΚΗΠΟΥ-ΣΠΑΡΤΟΥ (Γιώργος Τζημολάκας): Παπακώστας, Γιαννόπουλος, Μαυρόπουλος, Χρυσοστομίδης, Δάμου, Παλημάρκος, Τζαλαζίδης (60′ Μ. Παλάσκας), Τρομπούκης (70′ Γιαννακόπουλος), Λαβαντσιώτης (70′ Δότσιος), Μαδίκας (60′ Γ. Παπαδόπουλος), Δαβζάκης.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Μαλόκου (22′ λ.τ. Γκανάτσιος), Ζησιός, Σπανίδης (46′ Τσουλλχάϊ), Ζάχος, Βεντούλης, Καρπόζηλος, Πατιός, Θεοδοσιάδης, Μπόντης (66′ Κουτσοσίμος), Μαυρουδής, Κάτανας (53′ Βογιατζής).

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Λαμπριανίδης, Σπέντζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *