ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ 2-0

Την πρώτη τους νίκη στα μπαράζ ανόδου της Β’ Κατηγορίας πέτυχαν οι Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης που επιβλήθηκαν με 2-0 του Βυζαντινού Αετού Πτολεμαϊδας.

Ο αγώνας ήταν για την 3η αγωνιστική των μπαράζ κι έγινε στο γήπεδο Λευκόβρυσης.

Οι δύο νεανικές ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο πρόσφεραν ωραίο θέαμα στους αρκετούς φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Ο Βυζαντινός Αετός ήταν καλύτερος στο πρώτο μισάωρο του κάθε ημιχρόνου, οι Ελπίδες ήταν καλύτερες στο τελευταίο τέταρτο κάθε ημιχρόνου αντίστοιχα.

Σαν συνολική εικόνα ο Βυζαντινός Αετός σίγουρα άξιζε κάτι περισσότερο αλλά στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που βάζει την μπάλα στα δίχτυα κι όχι πάντα αυτός που έχει την κατοχή και τις ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν στοιχεία πολύ καλής ομάδας, οι Ελπίδες δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν αλλά σίγουρα σημαντικό είναι ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν την πίεση των αντιπάλων χωρίς να δεχθούν γκολ και να τελειώσουν καλύτερα και τα δύο ημίχρονα όταν οι αντίπαλοι κουράστηκαν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Βυζαντινός πίεσε ψηλά τις Ελπίδες και δεν τις άφησε να αναπτύξουν το παιχνίδι τους, με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο όταν οι Ελπίδες πήραν αυτές τα ηνία του αγώνα.

Στο 12′ σουτ του Πατιού απέκρουσε ο Βαμβακάς.

Στο 17′ συρτό φάουλ του Μεντεκίδη μπλόκαρε ο Γκανάτσιος.

Στο 28′ διώξιμο του Βεντούλη, ο Θεοδοσιάδης διεκδίκησε και κέρδισε την μπάλα ανάμεσα από δύο αμυντικούς, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βυζαντινού.

Στο 31′ κόρνερ του Μεντεκίδη, από κοντά ο Χατζηπαναγιωτίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 44′ ωραία προσπάθεια και σουτ του Κάτανα από αριστερά, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Βυζαντινός ξεκίνησε και πάλι καλύτερα, είχε την κατοχή και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες.

Στο 47′ κόρνερ του Μεντεκίδη, κεφαλιά του Γκρίζη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των Ελπίδων.

Στο 50′ μπάσιμο και σουτ του Μεντεκίδη από δεξιά απέκρουσε ο Γκανάτσιος.

Στο 55′ σύγχυση στην περιοχή των Ελπίδων, δυνατό σουτ του Ταγγίδη από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στην συνέχεια οι Ελπίδες είχαν δύο φάσεις, πρώτα με σουτ του Σπανίδη στο 59′ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια και μετά με σουτ του Μίχου στο 61′ από σχετικά καλή θέση που έφυγε άουτ.

Στο 62′ νέα προσπάθεια και σουτ του Ταγγίδη από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκανάτσιος.

Στο 64′ προσπάθεια και πάσα του Μεντεκίδη στον Ταγγίδη που από καλή θέση πλάσαρε άουτ.

Στο 67′ πάσα του Χατζηπαναγιωτίδη στον Μεντεκίδη που έκανε το σουτ αλλά ο Γκανάτσιος απέκρουσε.

Στο 68′ συνδυασμός Ταγγίδη και Μεντεκίδη, σουτ του πρώτου από κοντά απέκρουσε και πάλι σωτήρια ο Γκανάτσιος.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι αργά η γρήγορα ο Βυζαντινός θα πετύχει κάποιο γκολ οι Ελπίδες ανέβασαν την απόδοση του και στο τελευταίο τέταρτο ήταν αυτές που τελείωσαν καλύτερα το παιχνίδι.

Στο 75′ κάθετη του Θεοδοσιάδη στον Μίχο που απέναντι στον τερματοφύλακα προσπάθησε να τον περάσει αλλά ο Βαμβακάς απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 77′ προσπάθεια και σουτ του Θεοδοσιάδη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 78′ ωραία ενέργεια του Θεοδοσιάδη από πλάγια δεξιά που απέφυγε έναν αμυντικό κι έκανε την παράλληλη σέντρα εκεί όπου ο Θόδωρος Πατιός με προβολή από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 83′ κάθετη του Τσουλλχάϊ στο Θεοδοσιάδη που απέφυγε τον τερματοφύλακα αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Στο 85′ κάθετη του Τσιόκανου στον Μίχο που μόνος απέναντι στον Βαμβακά έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Βυζαντινού απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 87′ πάσα του Ταγγίδη στον Μεντεκίδη που από καλή θέση σούταρε άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στο 90′ οι Ελπίδες σφράγισαν την νίκη τους μετά από όμορφη ασσίστ του Θεοδοσιάδη στον κενό χώρο στον Δημήτρη Βογιατζή που ψύχραιμα πλάσαρε για το 2-0.

Ετσι μετά την νίκη τους αυτή οι Ελπίδες παρέμειναν στην 5η θέση με 15 βαθμούς ενώ ο Βυζαντινός στην 6η με 11.

Την επόμενη αγωνιστική (4η και προτελευταία) οι Ελπίδες θα επισκεφθούν τον Περδίκκα ενώ ο Βυζαντινός Αετός θα φιλοξενήσει την Α.Ε. Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Γκανάτσιος, Ζάχος, Καρπόζηλος (71′ Κουτσοσίμος), Σπανίδης, Βεντούλης, Πατιός, Μπόντης (63′ Βογιατζής), Κάτανας (52′ Τσουλλχάϊ), Μίχος, Θεοδοσιάδης, Μαυρουδής (52΄ Τσιόκανος).

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Αντώνης Θεοδωρίδης): Βαμβακάς, Κ. Θεοδωρίδης, Μεντεσίδης, Τριανταφυλλίδης, Γκρίζης, Μαράσι, Χατζηπαναγιωτίδης (88′ Σουλιάδης), Τσεμπερλίδης (71′ Σουμελίδης), Ταγγίδης, Μεντεκίδης, Π. Βλάχου (90′ Δασκαλίδης).

Διαιτητής: Τσάνης.

Βοηθοί: Τζιαμπάζης, Τυριακίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *