26ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΛΗΣ ΔΑΪΡΟΥΣΗΣ

Με επιτυχία διεξήχθη για 26η συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο τουρνουά που διοργανώνει η Α.Ε. Κοζάνης στην μνήμη του παλιού ποδοσφαιριστή και προέδρου της Τέλη Δαϊρούση.

Την φετινή σαιζόν 2022-23 η Α.Ε. Κοζάνης προσκάλεσε τον ΠΑΣ Φλώρινα και τον Παναργειακό Αργους Ορεστικού, δύο ιστορικές ομάδες με τις οποίες ήταν αντίπαλος την δεκαετία του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν ακόμα υπήρχε η ΕΠΣ ΒορειοΔυτικής Μακεδονίας.

Πραγματοποιήθηκαν τρία σαρανταπεντάλεπτα παιχνίδια με τις τρείς νεανικές ομάδες να προσφέρουν όμορφο θέαμα στον κόσμο που χειροκρότησε τις προσπάθειες τους.

Στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στην Α.Ε. Κοζάνης και την Φλώρινα οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στο 15′ με σέντρα-σουτ του Μιχάλη Μαρτιρόσοβ.

Η Φλώρινα ισοφάρισε στο 23′ με πλασέ από κοντά του νεαρού Δημήτρη Μιμιλίδη και πήρε την νίκη στο 35′ με πέναλτυ του Κώστα Ποντίκη μετά από ανατροπή του Κλάψη.

Στο δεύτερο παιχνίδι η Φλώρινα επιβλήθηκε επίσης με 2-1 του Παναργειακού, κατακτώντας ουσιαστικά την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Η Φλώρινα προηγήθηκε στο 8′ με το δεύτερο πέναλτυ που εκτέλεσε ο Κώστας Ποντίκης στο τουρνουά, μετά από ανατροπή του ίδιου.

Ο Παναργειακός ισοφάρισε στο 30′ με πέναλτυ του Παναγιώτη Μήλιου, αλλά ο Μιμιλίδης με ατομική προσπάθεια έδωσε την νίκη στην Φλώρινα στο 38′.

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι που θα έκρινε την 2η θέση η Α.Ε. Κοζάνης  νίκησε τον Παναργειακό με 1-0 χάρη σε ωραίο γκολ του 16χρονου Χαράλαμπου Καρπόζηλου που είδε τον τερματοφύλακα έξω από την εστία και με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα  δίχτυα.

Τις απονομές έκαναν ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Κοζάνης Ευθύμιος Φωλίνας στους διαιτητές, ο ανηψιός του Τέλη Δαϊρούση Γιάννης Βάσσος στον 3ο Παναργειακό, ο αδερφός του Τέλη Δαϊρούση Γιώργος στην 2η Α.Ε. Κοζάνης και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης Μακάριος Παπαδόπουλος στην νικήτρια ομάδα του ΠΑΣ Φλώρινα.

Η Α.Ε. Κοζάνης ευχαριστεί θερμά τους διαιτητές Ρίζο, Ζαφείρη και Γεωργιάδη που διεύθυναν τους αγώνες, τον γιατρό αγώνα Αχιλλέα Δημητράκη και τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης για την συνδιοργάνωση του τουρνουά.

Και του χρόνου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *