Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ 4-0

Με θετικό τρόπο έκλεισε την σαιζόν 2022-23 η Α.Ε. Κοζάνης που επιβλήθηκε με 4-0 της Δόξας Βερμίου Πύργων στο παιχνίδι της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής που έγινε στο Στρατιωτικό Γήπεδο.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με αρκετές απουσίες (η Α.Ε. Κοζάνης λόγω σχολικής εκδρομής) και το παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον κύλησε σε ήρεμα πλαίσια.

Το ντεμπούτο με την ΑΕΚ έκανε ο μέσος Ηλίας Τσοπανίδης που αν και ήρθε στην ομάδα τον Ιανουάριο δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

Μετά από ένα λευκό πρώτο ημίχρονο η Α.Ε. Κοζάνης ανέβασε ταχύτητα στο δεύτερο και πέτυχε τέσσερα γκολ, παίρνοντας μία άνετη νίκη.

Οι Πύργοι ήταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, αντίθετα στο δεύτερο δέχτηκαν τρία σχετικά γρήγορα γκολ και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Στο 48΄ κάθετη του Τσιόκανου στον Πουτογλίδη που σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας των Πύργων απέκρουσε σωτήρια.

Το σκορ άνοιξε στο 50′ ο Ευθύμης Πουτογλίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αροσβίλι.

Στο 53′ ο Ζούρας Αροσβίλι με ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το 2-0.

Στο 66′ μπαλιά του Τσιόκανου στον Αροσβίλι που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε την μπάλα στο αριστερό και με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Στο 78′ οι Πύργοι κέρδισαν πέναλτυ σε ανατροπή του Τσιτλαχίδη (που κανονικά αγωνίζεται ως τερματοφύλακας) από τον Παπαχαρίση. Το πέναλτυ εκτέλεσε ο Χριστοφορίδης αλλά ο Τσέλιος με θεαματική απόκρουση στην γωνία του έδιωξε σε κόρνερ.

Το σκορ έκλεισε στο 83′ με σουτ του Λάμπρου Ζαφειρόπουλου.

Στο 86′ ωραία ενέργεια του Θεοδοσιάδη, πάσα στον Αροσβίλι που με την σειρά του έστρωσε στον Βουνοτρυπίδη αλλά το δυνατό σουτ του τελευταίου από κοντά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Ετσι η Α.Ε. Κοζάνης έκλεισε την σαιζόν στην 9η θέση με 32 βαθμούς (10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 14 ήττες, τέρματα 41-52).

Οι Πύργοι τερμάτισαν στην 12 θέση (τρίτη από το τέλος) με 18 βαθμούς και θα αγωνιστούν σε αγώνα μπαράζ για την παραμονή με τον τρίτο της Β’ Κατηγορίας.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Τσέλιος, Παπαχαρίσης, Βουνοτρυπίδης, Ανδρεόπουλος, Γουρζουλίδης (75′ Θεοδοσιάδης), Τσοπανίδης (65′ Κανδής), Τσιόκανος, Ανδρεόπουλος, Τσουλλχάϊ, Πουτογλίδης, Αροσβίλι.

ΔΟΞΑ ΒΕΡΜΙΟΥ ΠΥΡΓΩΝ (Βαγγέλης Καραγεωργίου): Καρυπίδης, Τελίδης, Ιω. Νίκου, Χαριτίδης, Τριανταφυλλίδης, Βαγκόπουλος, Χαραλαμπίδης, Βαλαβάνης (70′ Τσιτλαχίδης), Γ. Νίκου, Ελ. Λεμονής, Χριστοφορίδης.

Διαιτητής: Κουτσώνας.

Βοηθοί: Λαμπριανίδης, Κ. Σίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *