ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ 2-0

Τρία στα τρία για τις Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης που επικράτησαν με 2-0 του Ιωνικού Βαθυλάκκου για την 4η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2021-22.

Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Λευκόβρυσης με αρκετό κρύο και αέρα.

Οι νεαροί κιτρινόμαυροι έπαιξαν το γνωστό τους passing game, παρά τον σχετικά κακό αγωνιστικό χώρο, και για άλλη μία φορά έδειξαν ότι φέτος θα πρωταγωνιστήσουν στην Β’ Κατηγορία.

Βέβαια για άλλη μία φορά οι πιτσιρικάδες του Βαγγέλη Μίχου έχασαν αρκετές ευκαιρίες αλλά τελικά πήραν την νίκη που άξιζαν.

Το πρώτο ημίχρονο είχε λιγοστές φάσεις, με τις Ελπίδες να έχουν την κατοχή αλλά να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Βαθυλάκκου.

Στο 10′ μπαλιά του Πατιού στον Μίχο που μόνος απέναντι στον Δουβαρτζίδη δεν έπιασε καλά το σουτ για να χαθεί η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα.

Στο 15′ πάσα του Μίχου στον Μπόντη που σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Ιωνικού, στην επαναφορά σουτ του Μίχου πέρασε λίγο άουτ.

Στο 38′ τραυματίστηκε και αποχώρησε ένας παλιός γνώριμος, ο Ιησούς Σαριόγλου, που επανήλθε στην ενεργό δράση με την φανέλα του Ιωνικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελπίδες ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν τον Ιωνικό.

Στο 50′ μπαλιά του Θεοδοσιάδη, ο Μαυρουδής δεν βρήκε την μπάλα, η οποία πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 56′ μακρινή φάουλ-σέντρα του Φαντίδη, ο Διαμαντής έκανε την προβολή αλλά απομάκρυνε σωτήρια ο Μαυρουδής που είχε γυρίσει στην άμυνα. Στην αντεπίθεση, ο Θεοδοσιάδης έδωσε στον Μίχο που σε θέση τετ-α-τετ δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να τον κόψει ο Χατζησαββίδης σε κόρνερ.

Στο 58′ μπαλιά του Πατιού, ο Θεοδοσιάδης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μπροστά στην εστία.

Στο 60′ κάθετη μπαλιά του Θεοδοσιάδη στον Ερμάλ Τσουλλχαϊ που από αριστερά με υποδειγματικό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Στο 66′ σέντρα του Σπανίδη, ο Βεντούλης στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στην εστία.

Στο 68′ μπαλιά του Παπαδόπουλου, η μπάλα πέρασε από δύο αμυντικούς των Ελπίδων, σουτ του Τσιπλακάκη απέκρουσε ο Γκανάτσιος, νέο σουτ εξ’ επαφής του Μασγάνη, νέα σωτήρια απόκρουση του 16χρονου πορτιέρο των Ελπίδων που όμως τραυματίστηκε στην φάση αυτή και αποχώρησε λίγο αργότερα.

Την θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο 14χρονος Νίκος Μόσχογλου (γεν. 2007), που κατάγεται από την Λευκόβρυση, κι έκανε το ντεμπούτο του στο ανδρικό πρωτάθλημα στο ίδιο το χωριό του.

Στο 76′ αντεπίθεση των Ελπίδων, μπαλιά του Τσιόκανου στον Μίχο που έστρωσε ωραία στον επερχόμενο Θεοδοσιάδη που έκανε το δυνατό σουτ πάνω από τα δοκάρια του Ιωνικού.

Στο 80′ σουτ του Πατιού, βρήκε λίγο και σε αμυντικό και πέρασε δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.

Στο 83′ σέντρα του Θεοδοσιάδη, βολέ στην κίνηση του Κάτανα, η μπάλα κόντραρε στο στήθος του προωθημένου Λέντζη που τραυματίστηκε στην φάση αυτή.

Στο 86′ ο Πλιάκης έκλεψε την μπάλα από έναν αμυντικό κι έφυγε μόνος του αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά στο 92′ οι Ελπίδες πέτυχαν το δεύτερο γκολ όταν ο Πλιάκης έκλεψε ξανά την μπάλα, ο 14χρονος Παναγιώτης Κάτανας (γεν. 2007) έφυγε μόνος του κι αυτήν την φορά με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Ετσι οι Ελπίδες, που έχουν ήδη κάνει το ρεπό τους, βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας του 1ου Ομίλου με 9 βαθμούς, έναν βαθμό πίσω από την Α.Ε. Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου που έχει έναν αγώνα περισσότερο.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Βαγγέλης Μίχος): Γκανάτσιος (71′ λ.τ. Μόσχογλου), Ζησιός (76′ Πλιάκης), Σπανίδης, Ζάχος, Βεντούλης, Πατιός, Μπόντης (65′ Κάτανας), Τσουλλχάϊ (76′ Λέντζης), Θεοδοσιάδης, Μίχος, Μαυρουδής (65′ Τσιόκανος).

ΙΩΝΙΚΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ (Σάκης Μακρυγιάννης): Δουβαρτζίδης, Χατζησαββίδης, Ν. Παπαδόπουλος (80′ Ελευθεριάδης), Πάσχος, Κακλίδης (80′ Ντάμαλης), Σαριόγλου (38′ λ.τ. Παρασκευόπουλος), Καρυπίδης, Μασγάνης, Β. Μακρυγιάννης (65′ Τσιπλακάκης), Φαντίδης, Διαμαντής (80′ Θέμελης).

Διαιτητής: Καρατέρπος.

Βοηθοί: Πανυτσίδου, Κάμπερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *