Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΤΙΤΑΝ ΣΕΡΒΙΩΝ 1-0

Με νίκη με 1-0 επί του δυνατού Τιτάνα Σερβίων έκλεισε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας η Α.Ε. Κοζάνης.

Το παιχνίδι που ήταν στα πλαίσια της 29ης (προτελευταίας) αγωνιστικής έγινε στο Γήπεδο Λευκόβρυσης, ήταν πλούσιο σε φάσεις και σίγουρα ικανοποίησε τους θεατές που το παρακολούθησαν.

Με καλύτερο παίκτη και σκόρερ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο οι κιτρινόμαυροι (που φορούσαν ασπρόμαυρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι) έκαναν ένα από τα καλύτερα φετινά τους παιχνίδια απέναντι στην νεανική αλλά καλοδουλεμένη ομάδα του Τιτάνα που έκανε μία πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δημιούργησε αρκετές φάσεις, αντίθετα ο Τιτάνας δεν απείλησε.

Στο 3′ πάσα του Μαντασά στον Γουρζουλίδη που έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια αλλά η μπάλα βρήκε το εξωτερικό μέρος των δικτύων.

Στο 7′ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Τσέτσιλα στον Δ. Παπαδόπουλο.

Στο 9′ συνδυασμός Γουρζουλίδη και Δ. Παπαδόπουλου, σουτ του πρώτου απέκρουσε σωτήρια ο νεαρός τερματοφύλακας Σαββίδης.

Στο 20′ δυνατό φάουλ του Μέτκο πέρασε λίγο άουτ.

Στο 30′ ίδια τύχη είχε ένα επίσης δυνατό φάουλ του Δ. Παπαδόπουλου.

Στο 31′ μπαλιά του Μούκα, κεφαλιά του Τσάκου, η μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ του σκόρερ.

Στο 35′ ωραίος συνδυασμός των παικτών της ΑΕΚ, πάσα του Μαντασά στον Δ. Παπαδόπουλο που από δεξιά άλλαξε πόδι κι έκανε το σουτ για να αποκρούσει και πάλι σωτήρια ο Σαββίδης.

Στο ημίχρονο ο Σωτήρης Μαυροδήμος έκανε τρεις αλλαγές που ισορρόπησαν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και ο Τιτάνας δημιούργησε κι αυτός τις δικές του ευκαιρίες.

Στο 48′ σουτ του Γούτα, η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό και πήρε πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Παναγιωτίδης με θεαματική επέμβαση στην γωνία του αποσόβησε την ισοφάριση.

Στο 51′ υπέροχη πάσα του Δ. Παπαδόπουλου στον Γουρζουλίδη που έφυγε μόνος του, έφτασε στο σημείο του πέναλτυ αλλά προτίμησε να περάσει τον Σαββίδη αντί να τον πλασάρει με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει πλάγια και να χαθεί η ευκαιρία.

Στο 57′ μετά από λάθος πάσα αμυντικού του Τιτάνα η μπάλα ήρθε στον Δημήτρη Παπαδόπουλο που έξυπνα έκανε αμέσως το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, καθώς ο Σαββίδης ήταν εκτός θέσης.

Στο 65′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή του Δ. Παπαδόπουλου από τον τερματοφύλακα Σαββίδη. Το πέναλτυ εκτέλεσε άσχημα ο Μαλούτας κι ο 16χρονος τερματοφύλακας των Σερβίων απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 72′ δυνατό φάουλ του Μαυροδήμου απέκρουσε δύσκολα στην γωνία του ο Παναγιωτίδης.

Στο 75′ σουτ του Μέτκο πέρασε δίπλα από το δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 79′ αντεπίθεση των Σερβίων, πάσα του Μαυροδήμου στον Πελέκα που από καλή θέση έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 88′ μπαλιά του Μαντασά στον Παπαχαρίση που έκανε το σουτ αλλά ο Σαββίδης απέκρουσε σωτήρια.

Στο 90′ σουτ του Α. Ζαρογιάννη, η μπάλα κόντραρε στον Μέτκο και κατέληξε στον Μαυροδήμο που σημειώθηκε σε θέση οφσάϊντ πριν την στείλει στα δίχτυα.

Με την νίκη της αυτή η Α.Ε. Κοζάνης ξανα-ανέβηκε στην 5η θέση με συγκάτοικο τον Μ. Αλέξανδρο Αρδασσας στους 44 βαθμούς.

Ο Τιτάν Σερβίων, που είχε ήδη εξασφαλίσει την 4η θέση εδώ και αρκετές εβδομάδες, παρέμεινε στους 58 βαθμούς.

Την τελευταία (30η) αγωνιστική την Μ. Τετάρτη 20/4/22 η Α.Ε. Κοζάνης θα επισκεφτεί την Σιάτιστα ενώ ο Τιτάνας θα φιλοξενήσει τον Μακεδονικό Φούφα που αν νικήσει θα αναδειχθεί πρωταθλητής.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μάκης Μαλούτας): Παναγιωτίδης, Μαρτιρόσοβ, Βουνοτρυπίδης, Τσάκος (60′ Μαλιόγκας), Πολυχρονιάδης, Μούκας, Μαλούτας (89′ Πεσλής), Μαντασάς (89′ Αντάμης), Δ. Παπαδόπουλος, Γουρζουλίδης (60′ Βασιλειάδης), Ψιάνος (81′ Παπαχαρίσης).

ΤΙΤΑΝ ΣΕΡΒΙΩΝ (Σωτήρης Μαυροδήμος): Σαββίδης, Ταϊρης (81′ Π. Ζαρογιάννης), Γούτας, Κακαφίκας, Τσέτσιλας, Μέτκο, Μοσχόπουλος (46′ Πελέκας), Δαλαγιώργος (46′ Μαυροδήμος), Προκόβας (57′ Α. Ζαρογιάννης), Νέστορας, Ελευθερίου (46′ Τακίδης).

Διαιτητής: Τσάνης.

Βοηθοί: Λαμπριανίδης, Ζαφείρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *